CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

"Jika Jho Low Ditahan, Saya Mahu Gari Tangannya"- Tun Mahathir

21-8-2018 04:03 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2906| Komen: 18

Description: Tun Dr. Mahathir berkata dirinya yakin Jho Low mungkin masih berada di China tetapi tiada bukti.
Sebelum ini, ahli perniagaan Jho Low, yang menjadi buruan polis Malaysia dilaporkan menyembunyikan diri di pelbagai lokasi di seluruh dunia khususnya di sekitar rantau Asia.

Kredit foto: carian internet

Pagi tadi, semasa di sidang media pada hari terakhir lawatan ke China, Tun Dr. Mahathir berkata dirinya yakin Jho Low mungkin masih berada di China tetapi tiada bukti.

Memetik laporan Malay Mail, apabila ditanya apa tindakannya jika Jho Low ditahan, beliau jawab dia mahu gari tangannya. 

Jho Low atau nama sebenar Low Taek Jho dianggap individu paling utama di sebalik skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Waran tangkap sudah dikeluarkan dan pasport Malaysianya sudah dibatalkan. Namun Low masih bebas dan dipercayai mempunyai pasport negara lain.- CARI

17

Bagus
23

Marah
25

Terkejut
27

Sedih
22

Lawak
33

Bosan

Friends Rank (147 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote aHoi83 21-8-2018 04:08 PM
Wujud ke tak jolow ni? Takde serpihan familynya di malaysia ni??? Or negara2 lain??? Dia dilahirkan oleh jin ke??
Quote akusukaq 21-8-2018 04:08 PM
sia sia dah sampai china tun tak buka mulut utk cekop kepala jho low. ke tun dah serabut terus nyanyuk langsung lupa
Quote dizekni 21-8-2018 04:12 PM
takat hang nak jadi polis
awat bodo piang kencing rakyat
suruh undi PHitnah?

Quote MadameOnion 21-8-2018 04:22 PM
aHoi83 replied at 21-8-2018 04:08 PM
Wujud ke tak jolow ni? Takde serpihan familynya di malaysia ni??? Or negara2 lain??? Dia dilahirkan  ...

tu lah..mcm satu watak rekaan je
Quote Maideen. 21-8-2018 04:23 PM
Sajer jer YAB Tun buat statement yang dirancang untuk membuat Najib Kleptokrat marah .........Prrrrpffftght
Quote cik_chili 21-8-2018 04:25 PM
Abe jolo ni xpnat ke berlari sana sini...
Quote dizekni 21-8-2018 04:25 PM
kalo serius nak tangkap

LGE boleh sangat jumpa bapak jho low yang asal
pulau pinang tu
Quote akusukaq 21-8-2018 04:44 PM
auta je nak tangkap beria ria. pada hal jho lo bukan fugitive pun.selagi dia tak didapati bersalah dia tetap bebas kemane mane. tak siapa boleh tangkap dia pun.
Quote Knowlee 21-8-2018 04:48 PM
Kata interpol dah involve, tak tertangkap jgk ke.
Quote fushimi 21-8-2018 04:51 PM
nak gari je apa barang

baik atuk ambik hanger baju rotan bontot jolok yang temban gebu gebas itew
Quote cmf_almondpecan 21-8-2018 04:58 PM
aHoi83 replied at 21-8-2018 04:08 PM
Wujud ke tak jolow ni? Takde serpihan familynya di malaysia ni??? Or negara2 lain??? Dia dilahirkan  ...

Mula2 ari tu kata bapak dia Tan Sri Larry Low Hock Peng dari Penang.
Quote CiliPadiSedap 21-8-2018 05:17 PM
aHoi83 replied at 21-8-2018 04:08 PM
Wujud ke tak jolow ni? Takde serpihan familynya di malaysia ni??? Or negara2 lain??? Dia dilahirkan  ...

puteri buluh bentung sis, yang lain habis dah buat lemang tok sajat


Quote thatwasnow 21-8-2018 07:09 PM
Osama bin Laden pun sudah dapat cari tapi MH370 dan Jho Low entah kat mana?
Quote dodolgemokgila 21-8-2018 07:17 PM
U go mader! Gari gemuk babi ni bawak masuk jel, duduk sekali satu cell dgan najib. Gomol lah diorang dia smpai lunyai. Kahkahkah
Quote dodolgemokgila 21-8-2018 07:18 PM
Jolok kena tgkap, cacai dan walaun yg teloncat2 menggelupor. Siap cakap watak khayalan bagai, mmg cacai in denial lgi rupanya. Kahkahkah
Quote HannahMontana 21-8-2018 07:29 PM
aHoi83 replied at 21-8-2018 04:08 PM
Wujud ke tak jolow ni? Takde serpihan familynya di malaysia ni??? Or negara2 lain??? Dia dilahirkan  ...

Ada. Tapi kita hanya nak tangkap Jolo saja, bukan nak tangkap ahli keluarganya.
Quote akakmasihvogue 21-8-2018 11:06 PM
Edited by akakmasihvogue at 21-8-2018 11:07 PM

Jho low banyak duit versus tun mahathir pm tertua....
Let see who is the winner

Quote dockers 22-8-2018 08:47 PM
Dulu masa nak gi cari Jolo ni masa UMNGOK kata UMNGOK buat tipu helah skrg ni pun sama ke

Lihat semua komen(18)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 05:37 AM GMT+8 , Processed in 0.083574 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top